אלרגיה ורגישות למזון
נטורופתיה , שיטת פאולה, צמחי מרפא | הרבליזם, צמחים סיניים, הומאופתיה, שיטת אייפק - ipec, רפלקסולוגיה, סוג'וק, רפואה סינית | דיקור
אלרגיה למזון מתרחשת כאשר מזון מסוים מביא לתגובה אלרגית. מאכלים אלרגנים נפוצים הם: מוצרי חלב, בוטנים, שומשום, סויה, דגים ופירות ים. רוב האלרגיות מתגלות בילדות וחלקן אף עוברות במהלך השנים.
סימפטומים:
- פריחה על העור
- נפיחות בגוף
- קשיי נשימה
- בעיות עיכול
במקרה של תגובה אלרגית חריפה ייתכן מצב של עילפון, ירידת לחץ דם, סחרחורת ואף מוות. תגובה זו נקראת אנאפילקסיס.