כיוון שתחום הרפואה המשלימה בארץ אינו מוסדר בחוק, ועל מנת לעסוק בו אין צורך ברישיון, חשוב מאד לדייק בבחירת המטפל לפני קבלת טיפול באחת משיטות הרפואה המשלימה.
השוק בישראל מכיל מטפלים רבים ומגוונים, החל במי שלמדו מספר שנים במוסד מוכר ורכשו השכלה וידע מספקים, וכלה במי שעברו קורס הכשרה מזורז, ופועלים ללא הכשרה מספקת, דבר שעלול להיות מסוכן.
עולם הרפואה המשלימה רווי במטפלים משיטות שונות, ועלול להיווצר בלבול שמקשה על בחירת מטפל מתאים לבעיה הספציפית או למחלה שממנה סובל המטופל. אמנם ברשת ניתן למצוא אתרים רבים המכילים מידע אודות מטפלים שונים, ממגוון שיטות הטיפול, אך, במצב הפרוץ היום, קשה מאוד להבחין בין מטפל מקצועי ומוסמך לבין כזה שאינו עבר את ההכשרה הראויה.
|
|
מטפל, הצג תעודה!
בין אם אתם מתלבטים בין מספר שיטות טיפול, ובין אם החלטתם על השיטה המתאימה לכם וכעת אתם מחפשים את המטפל המקצועי ביותר, בשלב הראשון כדאי לבדוק את המטפלים באתרי האיגודים המקצועיים. למרבית שיטות הטיפול בתחום יש איגודים שאליהם שייכת כל שיטה, ובאתר האינטרנט של האיגוד מפורסמת רשימת המטפלים החברים בו. בחירת מטפל מתוך רשימת האיגוד הרלוונטי, מבטיחה כי אינו עבר מסלול מקוצר ולא מספק בדרך להכשרתו כמטפל. בכל מקרה של ספק - אודות שייכות מטפל לאיגוד או אודות מוסד הלימודים שבו למד - תוכלו ליצור קשר עם האיגוד המקצועי, בקטגוריית "צור קשר" המופיעה באתרי האיגודים.
מהי "רפואה משלימה מוסמכת" ומי נחשב למטפל מוסמך? קרא עוד >>
המלצות: סיפורי הצלחה של מטופלים
על מנת לבחור במטפל המתאים לכם ביותר, בעל הניסיון בטיפול בבעיה או במחלה הספציפית, או לחילופין קרוב לאזור מגוריכם מתוך רשימת המטפלים המוסמכים של האיגודים, מומלץ להיעזר בהמלצות של בני משפחה וקרובים שעברו טיפול בשיטה, מכרים שפנו למטפל בעקבות בעיה דומה לשלכם, ולחפש פרטים באינטרנט אודות השיטה.
הרשת גדושה באתרים, בבלוגים ובמאמרים של מטפלים מוסמכים, וכן בפורומים שבהם ניתן להתייעץ עם מטופלים אחרים. מי שהתמודדו עם בעיה זהה לשלכם ועברו בהצלחה טיפול באחת משיטות הרפואה המשלימה, יוכלו לעזור בהמלצה רלוונטית. בנוסף, מומלץ מאוד לבדוק את הניסיון התעסוקתי של המטפל, וכמה שיותר פרטים אודות קורות החיים שלו.
לראיין את המטפל ולהשלים את המידע שחסר
גם כאשר החלטתם על מטפל מוסמך, לאחר בדיקה באתרי האיגודים המקצועיים, קבלת המלצות, התייעצויות עם מטופלים בפורומים השונים וכיו"ב, אל תחששו לשאול שאלות שחשוב לכם לקבל עליהן מענה. שאלות לדוגמה הן: כיצד מתבצע האבחון; מהי רמת היכרותו של המטפל עם הבעיה ממנה אתם סובלים; מה הניסיון שלו בפתרון הבעיה עמה אתם מגיעים; מהם סיכויי ההצלחה של הטיפול וכיו"ב. עצה נוספת היא לבדוק שלמטפל יש ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח שתפקידו להגן על בעל המקצוע - שמבצע טיפולים על בסיס ידע והכשרה שעבר - מפני תביעות אפשריות בגין רשלנות. כיוון שתעודת הסמכה שהתקבלה ממוסד מוכר בתחום היא תנאי בסיסי לקיום של ביטוח אחריות מקצועית למטפל, מדובר בסינון נוסף עבור הלקוח כאמצעי לזהות מטפל שעבר הכשרה מספקת.
תנאי נוסף לביטוח הוא חובת המטפל לעמוד בדרישת החוק בעניין מעקב רשומות רפואיות של המטופלים. לפי חוק זכויות החולה, המטפל חייב לבצע רשומות רפואיות המתעדות את מהלך הטיפול, ובהן מופיעים הפרטים המזהים של המטופל, והמידע הרלוונטי אודות עברו הרפואי. בצורה כזאת, בירור מידע ואיסופו טרם הטיפול, תוכלו לעלות את סיכוייכם למצוא מטפל מהימן, מקצועי ומתאים לצורככם האישי.
מישהו מטפל בכם...אבל מי? כנסו למאגר המטפלים המוסמכים וקבלו את כל המידע אודות המטפל >>
|